Украинските войски са вече на територията на анексираните области, заяви бившият

...
Украинските войски са вече на територията на анексираните области, заяви бившият
Коментари Харесай

Драгомир Заков: Целта на Путин е да ескалира конфликта, така че да няма изход и да се седне на масата за преговори

Украинските войски са към този момент на територията на анексираните области, съобщи някогашният боен министър

Владимир Путин от началото на войната работи ирационално - и политически, и военно. Целта му е да обстановката да ескалира, тъй че да няма излаз и да се седне на масата за договаряния. Това съобщи в " Още от деня " по  Драгомир Заков, някогашен министър на защитата.

" Путин би трябвало да има някакъв излаз от обстановката, която е сега. И една от тези варианти е да ескалира толкоз доста ситуацията в Украйна, че всички страни да желаят да седнат на масата на договаряния, с цел да може да се спре едно съществено клане ", разяснява още той.

В момента на акта на анексиране от страна на Руската федерация украинските войски са към този момент на територията на тези области, тъй че Путин може във всеки един миг да реши, че те са на място, където не би трябвало да бъдат и да работи по отношение на проектите, които е начертал, счита Заков.

" Тази сериозна ескалация може да включва използването на съществени въоръжения. Това не изключва и предпочитание за приложимост на тактическо нуклеарно оръжие. Но това ще посрещне сериозен отговор от Запада ".

Драгомир Заков успокои, че няма директна военна опасност за България. Заплахата, която може да има за нашата сигурност, е обвързвана с хибридните действия от страна на Русия към България - дезинформация, интервенция в политически процеси, хибридна агитация срещу НАТО и Европейски Съюз, изясни някогашният боен министър.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР